En bra dag

0

Nu har jag bara 3 eller 4 behandlingstillfällen kvar! Det firar jag med en räksallad på mitt favoritcafé. Det är ett litet hål i väggen med hemma-hos-känsla och gott om goda hembakade kakor, men även nyttiga sallader. Här finns frukostpaket hela dagen, så man kan äta ägg eller rågmjöls gröt även om man kommer dit på eftermiddagen. Salladerna är supergoda! Det känns bra att äta nyttigt och att slippa laga mat själv är i sig en lyx. För det mesta fixar jag mat hemma och då blir det med blandat resultat. Vissa dagar orkat jag mer och då blir det ett bättre resultat. I början hade jag väldigt många biverkningar och då var det jobbigare. Jag fick stickningar i fingrarna av att hålla i kalla grönsaker och när jag åt kall mat, fick jag fryschock i halsen när jag svalde. Skönt att de symtomen försvunnit. Jag löste det genom att alltid ha rotfrukter och grönsaker framme på köksbänken, det har jag fortfarande förresten. Jag hade svårt att äta i början, förutom kall mat och så fick jag obehags känslor i munnen, som när man åter något riktigt surt. Det enda jag kunde äta då var välling och redd grönsakssoppa. Inför min andra behandling hade jag laddat med ett nytt paket välling och en stor gryta med grönsakssoppa gjord på alla möjliga grönsaker som jag skalat och hackat innan behandlingen för att slippa stickningar i fingrarna. Redan första skeden med grönsakssoppa gav mig avsmak och vällingen kunde jag bara äta av en enda gång. Smaker och biverkningar har förändrats under resans gång, så jag har inte kunnat veta i förväg vad jag ska äta och inte inför nästa behandling. Det kan vara bra att veta för den som precis har påbörjat en cellgiftsbehandling. Kanske kommer det vara likadant för dig. Eller kanske inte…. Jag mår mycket bättre nu i slutet av min behandling och det är tvärt emot vad jag hade hört innan. Men jag har sett den här tiden lite som att gå i ide över vintern och snart är min behandling över och det är vår!

Mitt favoritfik ligger på gångavstånd från sjukhuset.

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke